Do góry

Dania główne Przepis na:

ZAWIJAŃCE Z TWAROŻKIEM

ZAWIJAŃCE Z TWAROŻKIEM

Autor:

Przepisów i artykułów: 234 Ocena: 4573

Dodano:

Odsłon: 4540

Szybkie danie obiadowe,inna odmiana zrazików.

Składniki

  • mięso wieprzowe lub wołowe(np.szynkowe), 600g
  • twarożek o naturalnym smaku,kremowy, 4 łyżki
  • kapusta(włoska lub pekińska), kilka liści
  • cebula dymka, 2-3szt
  • olej, 4 łyżki
  • bulion mięsny lub warzywny(z kostki), szklanka
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso opłukać.Pokroić w plastry i lekko je rozbić.Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.Z jednej strony posmarować twarożkiem.

  2. Na mięso nałożyć zblanszowane liście kapusty oraz posiekaną i doprawioną dymkę(wcześniej można ją podsmażyć na łyżce oleju).

  3. Płaty mięsne zrolować i spiąć wykałaczkami.Podsmażyć z każdej strony na reszcie oleju.Podlać bulionem.Dusić ok.30 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń