Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijańce ze szpinakiem

Zawijańce ze szpinakiem

Autor: Monika87

Przepisów i artykułów: 42 Ocena: 1269

Dodano: 18.02.2012

Odsłon: 7676

Pyszna zakąska idealna na imprezę, bądź po porostu do zagryzania prze tv.. Łatwa i szybka w przygotowaniu

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i przesmażyć na maśle, bądź oleju. Jak się zeszkli dodać przeciśnięty przez praskę lub drobno posiekany czosnek. Chwilę przesmażyć. Dodać szpinak (bez wcześniejszego rozmrażania) Kiedy szpinak całkiem odparuje dodajemy fetę pokrojoną w kostkę oraz starty żółty ser. Chwilkę przesmażyć i doprawić solą i pieprzem. Ilość przypraw i serów według uznania. Na ciasto wykładamy farsz i zawijamy w roladę. Kroimy na ok 2 cm plastry, wykładamy na papier do pieczenia i wkładamy do piekarnika, nagrzanego do ok 180 stopni. Pieczemy ok 30 min, do czasu zrumienienia ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń