Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijane bitki wołowe

Zawijane bitki wołowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28005

Dodano:

Odsłon: 8

Przepis wart wypróbowania: "Zawijane bitki wołowe"

Składniki

  • 70 dag wołowiny na zrazy
  • 30 dag pieczarek
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • 2 łyżki śmietany 18 proc
  • sól
  • pieprz
  • świeża natka do dekoracji
  • olej
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Wołowinę opłucz, osusz, pokrój na 6 plasterków. Przykryj je folią spożywczą i rozbij tłuczkiem do mięsa. Oprósz solą oraz pieprzem.

  2. Pieczarki oczyść, poszatkuj drobno. Obraną cebulę pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej 1-2 łyżki oleju. Wrzuć cebulę, przesmaż. Dodaj pieczarki. Smaż, mieszając, kilka minut.

  3. Na koniec wbij jajka. Wsyp po szczypcie soli i pieprzu. Smaż dalej, aż jajka się zetną.

  4. Farsz rozłóż na mięsie. Zwiń roladki, zepnij wykałaczkami. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Obsmaż mięso. Podlej szklanką wody. Duś do miękkości (ok. 60 min). Sos połącz ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Danie dekoruj natką.

  5. czas ok. 80 min; porcja – 240 kcal, cena 3,80 zł

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń