Do góry

Dania główne Przepis na:

zawijany schab z farszem groszkowo - grzybowym

zawijany schab z farszem groszkowo - grzybowym

Autor: monia_i_ania

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 722

Dodano: 20.02.2010

Odsłon: 3368

wspaniały smak, doskonały na niedzielny obiad

Składniki

1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mocno rozbić kotlety. Posypać ziołami prowansalskimi, wstawić do lodówki.

  2. W garnku udusić z cebulką pokrojone grzyby (mogą być pieczarki). Doprawić je solą, pieprzem wg uznania.

  3. Nałożyć na środek kotleta trochę farszu grzybowego i groszku. Zwinąć jak rolady. Obtoczyć w jajku i bułce tartej, smażyć na oleju, na małym ogniu. Po wstępnym obsmażeniu, włożyć zawijańce do nagrzanego piekarnika, ok. 180 stopni i piec przez ok. 10 min. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monia_i_ania 22 lutego 2010 bardzo nam miło, naprawdę warto spróbować, my już dawno zrezygnowałyśmy z jedzenia tradycyjnego schabowego w panierce.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

annawk 22 lutego 2010 bardzo fajny pomysł zamiast klasycznego schabowego

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wiola1100 20 lutego 2010 takiej wersji jeszcze nie znałam wygląda pysznie więc zapisuje do ulubionych

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń