Do góry

Dania główne Przepis na:

Zawijany schab ze szpinakiem i porami

Zawijany schab ze szpinakiem i porami

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2820

Dodano: 06.04.2010

Odsłon: 8976

Dotąd na Święta schab robiłam tylko ze śliwkami na słodko. W tym roku postanowiłam inaczej. Wyszło super:)

Składniki

  • 1kg schabu
  • liście szpinaku
  • 1 por
  • 3-4 ząbki czosnku
  • oliwa, pieprz, sól, vegeta
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Schab przekrawamy na płat grubości 1 cm, może być ciut grubszy. Gdy powstanie nam duży płat, rozbijamy go dokładnie, smarujemy wewnętrzną część oliwą, nacieramy przyprawami. Wykładamy na całą powierzchnię płata liście szpinaku. Por przekrawamy na połówki (wzdłuż) i wykładamy na schab w odstępach co 2cm, w te luki kładziemy ząbki czosnku. I to już:)

  2. Schab zwijamy, zawijamy nitką, wierzch również smarujemy oliwą i doprawiamy. Wkładamy do naczynia żaroodpornego lub do piekarnika i w rękaw do pieczenia mięsa. Każdy ma swój najlepszy sposób.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 08 listopada 2010 wygląda bardzo elegancko a smakuje wyśmienicie

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 09 kwietnia 2010 Lubię schab, lubię szpinak, lubię pory. Nie jadłem takich dobroci do tej pory :D

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 07 kwietnia 2010 Wyglądają po prostu przecudnie. Piękne, wiosenne danie

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 07 kwietnia 2010 coś dla mojego podniebienia - wypróbuję

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 06 kwietnia 2010 Wygląda bardzo smacznie idaje do ulubionych.

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń