Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijaski schabowe z farszem pieczarkowym"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 169
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
65 min • Porcja 240 kcal • Koszt porcji ok. 2 zł • Przepis na 5 porcji
Pieczarki obieram, drobno kroję. Podsmażam je na maśle, przyprawiam solą i pieprzem. Paprykę kroję w kosteczkę.
Schab cienko rozbijam, oprószam solą i pieprzem z obu stron, z jednej smaruję musztardą. Pieczarki mieszam z papryką.
Grzyby nakładam na plastry schabu. Mięso ciasno zwijam. Każdy związuję nicią, a następnie obtaczam w mące i obsmażam ze wszystkich stron na złoty kolor.
Przekładam do garnka, zalewam bulionem, duszę na wolnym ogniu mniej więcej 25 min. 5Jeśli sos z duszenia mięsa jest zbyt rzadki, można zagęścić go mąką pszenną (lub ziemniaczaną).Źródło: Kobieta i życie