Do góry

Przekąski Przepis na:

Zawijaski z bekonu

Zawijaski z bekonu

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 177

Dodano:

Odsłon: 8713

Świetna przekąska do piwka :)

Składniki

  • plastry wędzonego boczku, 12 szt
  • suszone śliwki, 6 szt
  • oliwki, 6 szt.
  • ser feta, 12 kostek
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Śliwki nadziewamy fetą układamy na boczku i zwijamy w rulonik. spinamy wykałaczką. ( 6 ruloników)

  2. Oliwkę i kostkę fety układamy na boczku i zwijamy, spinamy wykałaczką.

  3. Smażymy wszystkie zawijaski na oleju.

  4. smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tangerinka 06 marca 2010 Taak, smakowite, jem je od 1992 roku - moj pierwszy raz :P to byl Klub Kamieniolomy w Hotelu Europejskim/ Warszawa :)))
PS po co olej ???- najlepsze sa z piekarnika !!! tluszcz z boczku sie wtedy wytopi i zawijaski sa chrupiace jak chipsy :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

coorp 04 marca 2010 Saszeńka, wyglądają na pewno tak dobrze, jak smakują. Wielkie DZIA za pomysł :-)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Marzenna70 02 marca 2010 Tak smakowicie wyglądają te zawijaski a ja na diecie....Ale dodam do ulubionych.Przecież całe życie nie będę się odchudzać.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 28 lutego 2010 Narobiłas mi apetytu,smakowite te zawijaski.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gutka 28 lutego 2010 Mozna je spokojnie piec w piekarniku lub na grilu bez dodatku oleju !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń