Do góry

Przekąski Przepis na:

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Zawijaski z ciasta francuskiego z gruszką i gorgonzolą

Autor: szefowa-kuchni

Przepisów i artykułów: 337 Ocena: 4880

Dodano: 19.04.2018

Odsłon: 1392

Moje ulubione rollsy z ciasta francuskiego! Gruszka i gorgonzola to idealny duet, sprawdziły się i w tym wydaniu. Polecam nawet tym, którym to połączenie wydaje się dziwne:).

Składniki

  • 100g sera gorgonzola
  • 2 spore gruszki
  • 50g tartego sera mozzarella
  • 1 arkusz ciasta francuskiego
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Gruszki obieramy, usuwamy gniazda nasienne. Razem z gorgonzolą kroimy w kostkę.

  2. Rozkładamy płat ciasta francuskiego. Posypujemy go mozzarellą, gruszką i gorgonzolą. Zwijamy w roladę, kroimy na kawałki o szerokości 1-1,5 cm.

  3. Pieczemy w temperaturze 220 stopni przez około 15 minut, do zarumienienia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń