Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zawijaski z parówek"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 93
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 203
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 212
Składniki
Parówki zawiń w boczek. Mąkę wymieszaj z solą i curry. Cebulę pokrój w drobną kostkę, połącz z mąką, odstaw na 10 minut. Sitkiem odsiej mąkę. Cebulkę podsmaż na rozgrzanym oleju. Smaż ją na małym ogniu, mieszając. Gotową wyłóż na ręcznik papierowy, by osączyć nadmiar tłuszczu.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj zawijaski, posyp startym parmezanem. Piecz kwadrans. Przed podaniem posyp paróweczki cebulką.
Zawijaski możesz podawać z sosem, który przygotujesz, łącząc majonez, musztardę, miód, jogurt naturalny, sok z cytryny i ulubione przyprawy.
CZAS: około 40 minutŹródło: Dobry Tydzień