Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubie tak jeść indyka, ale dziś wyjatkowo kurczak
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 120
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 504
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 273
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 120
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 199
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 504
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 273
Składniki
pierś porcjujemy na sznycele (cienkie, duze). Marynujemy ok. 20 min: oliwa z oliwek, sól, pieprz, majeranek, tymianek (delikatnie) i wreszcie rozmaryn suszony. układamy swieże gałązki rozmarynu. Ja sznycle układam piętrowo i każdy przekladam 3 małymi gałązkami w ten sposób szybciej się marynuje. Po 20 min. ściągamy w miarę możliwości przyprawy, kładziemy szynke i zawijam. Zraza łączymy wykałaczką. Smażymy na małym ogniu z każdej strony. Powinna wystarczyć oliwa z marynaty do smażenia, ale można dolać. Całość przekąłdamy d naczynia żarooodpornego i poeczemy w 200 stopniach ok. 15 min. ( trzeba sprawdzać). Zawijasy powinny być zarumienione jak na zdjeciu:
Dobrze smakują np. z gotowanymi brokułami.