Do góry

Dania główne Przepis na:

zawijoki (tak nazywała je moja mama)

Przepis dnia 2012-03-25
zawijoki (tak nazywała je moja mama)

Autor: agatokaj

Przepisów i artykułów: 104 Ocena: 2192

Dodano: 22.03.2012

Odsłon: 14324

Bardzo kaloryczne!!!!!!!!!!!

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kapustę główkę obgotować jak na gołąbki.Wody nie wylewać.Rozdzielić liście.W tym czasie wstawiam w drugim garnku opłukaną kiszoną kapustę,obgotowuję jeśli jest za kwaś na odlewam wodę i jeszcze raz zalewam i gotuje z przyprawami w połowie gotowania (próbuje) wsypuje kaszę i obsmażony z cebulą na smalcu boczek.wystudzone wkładam do liści i zawijam jak gołąbki,układam w garnku zalewam wodą po gotowaniu liści gotuję do miękkości .Najlepiej smakują obsmażone na smalcu ze skwarkami na rumiano.Składniki podałam mniej więcej,bo sama robię na tzw oko więc ciężko mi jest podać dokładne proporcje.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 22 marca 2012 Kaloryczne to fakt ale jakie smakowite,co tam kalorie.

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wiolka02 22 marca 2012 Kaloryczne, no ale czasami można pozwolić sobie na trochę szaleństwa ;)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń