Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na ciepłe dni. Lody są pyszne i dietetyczne.
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 100
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 234
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 87
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3324
Składniki
Banany obieramy ze skórki, a następnie kroimy na plasterki. Owoce umieszczamy w misce, przykrywając folią spożywczą. Tak przygotowane banany umieszczamy w zamrażarce na ok. 2 godziny.
Truskawki myjemy, obieramy z szypułek. Można podzielić na mniejsze kawałki.
Kiedy banany będą już zmrożone, mieszamy je wraz z truskawkami oraz cukrem. Owoce należy zblendować do powstania idealnej masy. Jeśli owoce nie mają konsystencji lodów, należy na kilka minut umieścić je w zamrażarce. Pilnując by nie zmroziły się za bardzo. Smacznego