Do góry

Przekąski Przepis na:

Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem

Źdźbła chlebowe z ciągnącym serem

Autor: OstraNaSlodko

Przepisów i artykułów: 111 Ocena: 790

Dodano: 09.10.2012

Odsłon: 1086

Pyszny zapiekany chleb z serem żółtym i szczypiorkiem.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Chleb nacinamy wzdłuż i wszerz tworząc " jeża ". Czosnek drobniutko siekamy i wtykamy głęboko w nacięcia. Ser żółty kroimy w plastry i układamy pomiędzy nacięciami , tak by wypełnił każdą wolną przestrzeń. Masło ucieramy z pieprzem i posiekanym szczypiorkiem.

  2. Przygotowana masę układamy w szczelinach obok sera. Całość układamy na blasze i wkładamy na ok. 15- 20 min . do nagrzanego piekarnika ( aż do rozpuszczenia się sera i roztopienia masła . Wyciągamy i zajadamy póki gorące wyciągając pojedynczo chlebowe źdźbła lub krojąc grubsze kawałki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń