Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne mieciutkie żeberka w aromatyczny sosie barbecue idealne na party.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 96
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 299
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 31
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 96
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 299
Składniki
Sos bbq wymieszac z cukrem.Zeberka grubo nasmarowac marynata a nastepnie, kazda porcje zeberek zawinac osobno w folie aluminiowa.(Mozna zeberka przeciac na pol zeby nie byly za dlugie kawalki) Wstawic do lodowki i marynowac okolo 8 godzin lub przez noc. Reszte marynaty zachowac.
Ja do pieczenia zeberek uzylam specjalnego garnka "slow cooker" co w wolnym tlumaczeniu oznacza wolnowar. Pieklam na niskiej temperaturze przez 7 godzin. Jesli ktos nie ma takiego garnka to moze upiec zeberka w piekarniku w temeraturze 150stC przez okolo 5 godziny lub dluzej. Po upieczeniu mozna posmarowac zeberka pozostalo marynata.
Proponuje uzyc amerykanskiego sosu barbecue (ja uzylam Diana Sauce, Western Smokehouse i Rib & Chicken pol na pol) Sos musi byc gesty