Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka duszone z warzywami

Żeberka duszone z warzywami

Autor:

Przepisów i artykułów: 2044 Ocena: 45888

Dodano:

Odsłon: 16121

ŻebeRRRRRRRRRRka <3 YuMMMMMMMMMMMMY! <3

Składniki

  • 1 kg żeberek wp
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • 1 por ( biała część )
  • kawałek selera
  • 1 pietruszka
  • 2-3 ogórki kiszone
  • 1 liść laurowy
  • 5 ziaren ziela angielskiego
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki mąki
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • sól, pieprz
3-4 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Żeberka myjemy, osuszamy i dzielimy na porcje. Oprószamy solą i mąką. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy mięso i przekładamy do rondla. Na tłuszczu ze smażenia żeberek podsmażamy cebulę pokrojoną w talarki. Cebulę przekładamy do mięsa.
    Marchew, pietruszkę, seler obieramy, kroimy w słupki. Ogórki kroimy na plasterki. Warzywa przekładamy do mięsa, dodajemy liść laurowy, ziele angielskie, zalewamy bulionem.
    Danie dusimy pod przykryciem (na średnim ogniu) przez 40 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

grazka950 09 listopada 2015 chyba coś nie tak w przepisie - ,,zalewamy wodą,, i ,,zalewamy bulionem,, a może jednym albo drugim? Odpowiedzi: 1 ▼

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń