Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka grillowane w glazurze"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 32
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 79
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10517
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 103
Składniki
Żeberka umyj,podziel na części, przypraw solą i pieprzem. Na patelni mocno rozgrzej olej, włóż żeberka, podsmaż z każdej strony, ostudź.
W misce przygotuj marynatę. Połącz sos sojowy, przeciśnięty czosnek, ketchup, musztardę i pieprz, dokładnie wymieszaj. Ostudzone żeberka zanurzaj w marynacie, odstaw na minimum kwadrans.
Żeberka polej pozostałą marynatą. Włóż w rękaw do pieczenia, zawiąż boki. Piekarnik rozgrzej do temperatury 180°C, piecz mięso przez 30 minut. Po tym czasie zdejmij folię. Mięso piecz kolejne 45 minut, polewając sosem. Żeberka podawaj z pieczonymi ziemniakami lub ryżem na sypko i sałatą.
CZAS: około 2 godzinyŹródło: Dobry Tydzień