Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka inaczej.

Żeberka inaczej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 710 Ocena: 13368

Dodano:

Odsłon: 7459

Pyszne połączenie przypraw sprawia,że żeberka są aromatyczne,chrupiące,rozpływają się w ustach. Bardzo polecam wypróbować:)

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka poporcjować zalać wodą,dodać sól oraz ziele i liście laurowe.
    Gotować do miękkości.

    Wodę odlać,żeberka wystudzić.

    Jajka roztrzepać z przyprawami kminem,papryką curry i pieprzem,dodać 2-3 łyżki mleka.
    Żeberka obtoczyć w jajkach potem w tartej bułce.

    Tak przygotowane dać na rozgrzany tłuszcz i smażyć z dwóch stron na rumiano.

    Odsączyć nadmiar tłuszczu na papierowym ręczniku.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ciacho50 26 września 2017 Ostatnio często kupuję żeberka.Do tej pory jadłam raczej w wersji duszonej w sosie. Danusiu narobiłaś mi ogromnej ochoty na wersję smażoną :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 25 września 2017 Tak się zastanawiam, czy sprawdzi się to na grillu, hmm ? ;) Sugestie mile widziane, ale to chyba wyjdzie w praniu przy weekendzie xD Odpowiedzi: 2 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

grazka950 25 września 2017 robię w ten sposób ugotowane skrzydełka z kurczaka,ale chętnie wypróbuję z żeberkami :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń