Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka na pikantnie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 45
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 74
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 34
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 102
Składniki
Żeberka opłukać, osuszyć, poprzekrawać na jednakowe porcje wzdłuż kości. Do garnka wlać zimną wodę, dodać szczyptę soli i pieprzu, ocet winny, cukier, drobno posiekane papryczki chili oraz liście tymianku. Włożyć żeberka, gotować 60-70 minut, aż mięso będzie lekko odchodzić od kości. Wyjąć, schłodzić. W misce wymieszać ketchup wraz z musztardą i olejem, doprawić szczyptą soli, pieprzu i chili.
Żeberka obtoczyć w marynacie. Ułożyć w brytfannie. Wstawić do nagrzanego do 200°C piekarnika pod grill. Piec ok. 15 minut. Można też opiec żeberka na grillu ogrodowym.
Czas przygotowania: około 120 minutŹródło: Życie na gorąco