Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka pachnące jabłkami"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 180
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 128
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1068
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 516
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 65
Składniki
130 min • Porcja 310 kcal • Koszt ok. 3 zł • Przepis na 5-6 porcji.
Żeberka zalewam 2 szkl. wody, dodaję liść laurowy, ziele angielskie, goździki, gotuję. Odcedzam, studzę, obtaczam w roztrzepanym jajku, panieruję w bułce, smażę na tłuszczu. Jabłka skrapiam sokiem z cytryny, posypuję cukrem, kminkiem, piekę do miękkości.
Wywar z żeberek przecedzam, dodaję sok jabłkowy, zagęszczam mąką, zagotowuję, doprawiam sokiem z cytryny.
Żeberka serwuję z jabłkami, polane sosem. Pyszne! Adrian Grzywna z ChełmaŹródło: Kobieta i życie