Do góry

Dania główne Przepis na:

żeberka panierowane

żeberka panierowane

Autor:

Przepisów i artykułów: 23 Ocena: 55

Dodano:

Odsłon: 1082

smaczne i inne w wykonaniu

Składniki

  • żeberka, 1kg
  • pęczek włoszczyzny
  • mąka
  • jajako
  • bułka tarta do panierowania
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. w garnku gotujemy wode z włoszczyzną,wkladamy oczyszczone i podzielone na 8 zgrabnych kawałków żeberka.Gotujemy w odkrytym garnku,aż mięso będzie miękkie.Wyjmujemy łyzka cedzakowa na deske,usuwamy wszystkie kostki.Jak ostygna przyprawiamy sola

  2. obtaczamy w mące,jajku i bułce.Smażymy na złoty kolor,az beda chrupiace.Podawac gorace,najlepiej smakuja z frytkami lub ziemniaczkami purre.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń