Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka po tajsku"
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 112
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 255
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 112
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 255
Składniki
Umyte żeberka podziel na porcje, włóż do dużego garnka i zalej zimną wodą.
Dodaj kilka ziaren czarnego pieprzu, łyżeczkę soli i gotuj 1,5 godziny na małym ogniu. Ostudź.
W misce połącz sos sojowy z ketchupem, miodem i musztardą. Dolej olej, sok z cytryny i pomarańczy. Całość wymieszaj z pieprzem, chili oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
Ugotowane żeberka natrzyj marynatą. Odstaw na noc do lodówki.
Następnego dnia upiecz mięso na rozgrzanym grillu. Podawaj z grzankami i piwem.
40 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 370Źródło: Super TV