Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka prowansalskie"
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 82
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1046
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 82
Składniki
Żeberka umyj i poporcjuj. Porządnie natrzyj solą, pieprzem oraz ziołami. Cebulki pokrój na ćwiartki, cukinię i bakłażana w półplasterki, pomidory na cząstki, a papryki w kostkę.
Obsmaż warzywa na rozgrzanej patelni przełóż do wysmarowanej oliwą brytfanki. Obsyp je ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem.
Na tak przygotowanej jarzynce ułóż żeberka. Obok umieść całe obrane główki czosnku. Wstaw do piekarnika 180°C i piecz około 40 minut. Podawaj w brytfance.
Podawaj z pieczywem posmarowanym upieczonym, rozgniecionym czosnkiem.Źródło: Telemax