Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka s sosie sojowo -imbirowym

Żeberka s sosie sojowo -imbirowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 1468

Dodano:

Odsłon: 22549

Pyszne!!! Ciekawy, nieco inny smak tradycyjnych żeberek .

Przygotowanie

  1. Żeberka umyć, pokroić na porcje.

  2. Wymieszać składniki marynaty (czosnek przecisnąć przez praskę). Do marynaty włożyć żeberka, odstawić na noc do lodówki.

  3. Następnego dnia żeberka wyjąć z zalewy ( zostawić marynatę do pieczenia), krótko podsmażyć na złoty kolor. Żeberka włożyć do naczynia żaroodpornego, zalać marynatą i piec pod przykryciem w 190 stopniach ok. 1 godz. Gdy żeberka będą pół miękkie, dodać kukurydzę oraz pokrojoną w kostkę paprykę , Piec do miękkości jeszcze ok. 0,5 godz. ( lub dłużej)

  4. Podawać z np. ryżem, kaszą, makaronem. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń