Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka w ananasie"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 209
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 59
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 160
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 209
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 406
Składniki
Żeberka umyj, dokładnie oczyść i osusz. Pokrój na kawałki, po czym oprósz solą i pieprzem. Tak przygotowane mięso przełóż do miski.
Trzy łyżki zalewy z ananasa wymieszaj z 2 łyżkami miodu. Dodaj ketchup oraz łyżkę oleju. Posmaruj marynatą żeberka i odstaw je na dobę do lodówki.
Następnego dnia ułóż mięso w brytfance i piecz około 50 minut w piekarniku rozgrzanym do 180°C, skrapiając je solidnie syropem z ananasa.
Na 10 minut przed końcem pieczenia dołóż do naczynia plastry ananasa posmarowane miodem i oprószone płatkami ostrej papryki.
Gotową potrawę podawaj z rodzynkami oraz słodką kukurydzą z puszki. Możesz też udekorować ją ananasem.Źródło: Telemax