Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niecodzienny sposób na mięciutkie i soczyste żeberka
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 23
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 12
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 65
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 23
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 12
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 65
Bardzo szybka do przygotowania, prosta i bardzo smaczna pasta. Idealnie spraw...
Odsłon: 33
Składniki
żeberka pociąć w kawałki,natrzeć papryką,vegetą.Do wysokiego garnka włożyć żeberka,wlac 2szklaki coli.moczyć przez ok.1godzinę.Wylać colę i wlać do garnka olej,podsmażyć żeberka.W gorącej wodzie rozpuścić kostkę rosołową,wlać,uzupełnić wodą,dodać liść laurowy,ew.ziele angielskie,wsypać troszkę vegety,gotować do miękkości.W szklance wody rozrobić sos pieczeniowy,wlac do garnka,gdy sos zrobi się gęsty zaprawić odrobią smietany i przyprawić do smaku pieprzem.Podawać z ziemniakami z wody i najlepiej surówką z kapusty czerwonej.