Do góry

Dania główne Przepis na:

żeberka w coli

żeberka w coli

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano:

Odsłon: 69

niecodzienny sposób na mięciutkie i soczyste żeberka

Składniki

  • 2 żeberka extra mięsne,2szkl coli,1szkl oleju,papryka słodka,1 liść laurowy,
  • śmietana 18 %,1kostka rosołowa wołowa,1opak.sosu do pieczeni ciemnego
  • pieprz,sól
3-4 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. żeberka pociąć w kawałki,natrzeć papryką,vegetą.Do wysokiego garnka włożyć żeberka,wlac 2szklaki coli.moczyć przez ok.1godzinę.Wylać colę i wlać do garnka olej,podsmażyć żeberka.W gorącej wodzie rozpuścić kostkę rosołową,wlać,uzupełnić wodą,dodać liść laurowy,ew.ziele angielskie,wsypać troszkę vegety,gotować do miękkości.W szklance wody rozrobić sos pieczeniowy,wlac do garnka,gdy sos zrobi się gęsty zaprawić odrobią smietany i przyprawić do smaku pieprzem.Podawać z ziemniakami z wody i najlepiej surówką z kapusty czerwonej.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń