Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Żeberka w kapuście"
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 63
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 129
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 63
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 129
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 53
Składniki
95 min • Porcja 380 kcal • Koszt porcji 3,10 zł • Przepis na 4-5 porcji.
Danie jest kaloryczne, ale od czasu do czasu można sobie na to pozwolić, bo pycha! Martyna Kuźma z Węgrowa
Żeberka myję, osuszam, kroję w kawałki (między kośćmi). marynaty łączę i dokładnie smaruję nią każdy kawałek mięsa.
Na patelni rozgrzewam smalec. Obsmażam na nim mięso z obu stron na rumiano. Obrane cebule i umyte papryki kroję w kostkę, kapustę cienko szatkuję.
W garnku rozgrzewam masło. Szklę na nim cebule, dodaję papryki. Gdy się podsmażą, wrzucam kapustę. Mieszam co jakiś czas, podsmażam, aż liście zmiękną.
Zalewam warzywa bulionem, wkładam żeberka. Duszę godzinę. Doprawiam solą i pieprzem według smaku.Źródło: Kobieta i życie