Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne staropolskie danie.
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 12
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 177
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 347
Pieczeń godna świątecznego stołu. Udziec z indyka jest niezwykle wdzięcznym m...
Odsłon: 12
W sklepie nie dostałam gotowego selera konserwowego, więc trzeba było sobie p...
Odsłon: 131
Świąteczne smakołyki!
Odsłon: 177
Pyszne babeczki do koszyczka lub wielkanocny stół,
Odsłon: 347
Składniki
Umyte, poporcjowane żeberka natrzec solą, pieprzem, chili, majerankiem, czosnkiem i kminkiem. Odstawic (najlepiej na noc).
Kapustę poszatkowac, przełożyc do duzego garnka, podlac wodą, dodac liśc laurowy, ziele, gałkę muszkatałową, pokruszone grzybki. Dusic na wolnym ogniu minimum 2 godziny.
Pokrojoną w kostkę cebulę zeszkilc na maśle, dodac mąkę, zasmażyc. Dodac do kapusty.
Żeberka zrumienic z obu stron, włożyc do kapusty, dusic do miękkości. Podawac z ziemniakami lub pieczywem. Smacznego.