Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Żeberka w kapuście z zapachem jałowca"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 451
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 451
Składniki
Żeberka umyj, osusz, podziel na porcje. Natrzyj przyprawą do żeberek. Olej rozgrzej na patelni. Włóż żeberka, obsmaż. Zdejmij. Cebule obierz, pokrój w piórka, zeszklij na tłuszczu po smażeniu żeberek.
Kapustę oczyść, poszatkuj. Żeberka i cebulę włóż do duże- go garnka. Dodaj kapustę (żeberka powinny być nią przykryte). Dodaj liście laurowe i ziarenka jałowca, podlej rosołem.
Duś na wolnym ogniu, aż mięso będzie miękkie. 10 minut przed końcem duszenia dodaj przecier pomidorowy i sok z cytryny, wymieszaj. Żeberka podawaj np. z prażoną kaszą gryczaną.
<strong>Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 6, cena za porcję: 3,70 zł</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie