Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka w marynacie"
Polecam.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 798
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 41
Polecam.
Odsłon: 148
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 798
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 41
Składniki
Żeberka umyj, osusz, pokrój na kawałki z 2 kostkami. Mięso skrop sosem sojowym i lekko oprósz pieprzem. Przełóż do torebki foliowej. Czosnek obierz, drobniutko posiekaj albo przeciśnij przez praskę.
Pomarańcze sparz, przetnij, wyciśnij z nich sok. Wymieszaj go z czosnkiem, miodem oraz dżemem. Dodaj musztardę i mąkę ziemniaczaną. Dobrze wymieszaj.
Przygotowaną marynatę wlej do torebki z żeberkami. Wymieszaj i szczelnie zamknij. Włóż do lodówki na 3 godziny. Następnie przełóż do formy posmarowanej olejem. Piecz godzinę w temp. 200 st. Mięso obracaj i smaruj pozostałą marynatą.Źródło: Tina