Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w miodzie

Przepis dnia 2010-08-26
Żeberka w miodzie

Autor: Katuia

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 107

Dodano: 21.08.2010

Odsłon: 42590

Niesamowicie aromatyczne danie :) Moje popisowe :)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka podzielone na części, warzywa oraz przyprawy gotuję ok 30-40 minut w posolonej wodzie

  2. Wyjmuję żeberka z bulionu i studzę

  3. Chili siekam, czosnek przeciskam przez praskę. Łączę wszystkie składniki marynaty. Otaczam w niej mięso i zostawiam czekając na gości (minimum 30 minut musi poleżeć) :):)

  4. Piekę na grillu 5-8 minut do uzyskania złotego kolorku :) Ewentualnie w piekarniku w temp 180 stopni na oko:) do uzyskania złotego koloru :)

  5. Smacznego :) Jako dodatek daję najczęściej bukiet warzyw sezonowych gotowanych na parze :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 26 sierpnia 2010 pięknie upieczona skórka ...........dzięki dodatku miodu , super przepis

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

szynszylka 26 sierpnia 2010 dawno u mnie nie było żeberek - może dziś :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 26 sierpnia 2010 wspaniałości, uwielbiam żeberka, musze zrobić:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 25 sierpnia 2010 Wspaniały pomysł na niedzielny obiad. :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Agunkaa 22 sierpnia 2010 Cudowne,zebym mogla jeszcze kupic tu zeberka,to trudne w Norwegi,akurat w tym rejonie co mieszkam na polnocy.

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Katuia 21 sierpnia 2010 Już poprawiam nie dopisałam że jeszcze piekę ::) W tym wypadku było w piekarniku a najlepiej smakuje mi z grilla :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 21 sierpnia 2010 Danie bardzo apetyczne ale zdjecie przedstawia zeberka pieczone a w przepisie sa gotowane myśle ,że żeberka po to włozone są do marynaty ,żeby je potem upiec.

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń