Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to danie główne i można podać jako obiad dla gości.Nie wymga wiele pracy a wygląda apetycznie.
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 642
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 327
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 405
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 642
Składniki
Żeberka umyłem i udusiłem z pokrojoną cebulą w piórka oraz przyprawami.W między czasie zrobiłem panierkę i sos rydzowy.Panierka to zmiksowałem mąkę,jajko i piwo na gęstą masę.Panierka musi być trochę gęsta aby nie spływała nam natychmiast po potoczeniu żeberek.Jak żeberka nam się już udusiły to je wyjmujemy i odstawiamy do ostygnięcia.Z wywaru co nam pozostał z żeberek robimy sos.Rydze kroimy w kostkę i gotujemy razem z wywarem przez 10 min. a następnie dodajemy śmietanę i gotujemy do uzyskania odpowiedniej konsystencji sosu. Jak już żeberka na ostygły to obieramy je z kości i obtaczamy w panierce wcześniej wykonanej.Na patelnię dajemy tłuszcz i dobrze rozgrzewamy a potem smażymy wcześniej obtoczone w panierce żeberka aż do momentu jak nam się ładnie zarumienią. Ja podałem z ziemniakami posypanymi szczypiorkiem.Ale kto woli to je poda na własny sposób. SMACZNEGO........