Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w piwie z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw.

Żeberka w piwie  z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw.

Autor:

Przepisów i artykułów: 541 Ocena: 9681

Dodano:

Odsłon: 742

Pyszne mięsko,kruche i rozpływające się w ustach.Polecam serdecznie żeberka pełne aromatu i smaku:)

Składniki

  • żeberka 1kg
  • kminek mielony łyżka
  • czosnek granulowany łyżeczka
  • kurkuma łyżka
  • curry łyżka
  • cebula 2 szt
  • czosnek 3 ząbki
  • piwo 300ml
  • pieprz,sól
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka poporcjować,obtoczyć wszystkimi przyprawami.Dać do brytfanki ,dodać pokrojoną cebulę i czosnek drobno posiekany.

    Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180st.Piec około 40min.
    Po tym czasie wlać piwo około 3ooml.
    Temp.w piekarniku zwiększyć do 200st.piec do miękkości mięsa.Piekłam ponad godz.W czasie pieczenia obracać mięso by nie było z wierzchu wysuszone.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Bellapi 27 stycznia o Kochana dałaś czadu :) a ja właśnie dzisiaj kupiłam żeberka MEGA Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Nevermore 26 stycznia Zrobiłaś więcej? ;)
Chętnie wpadniemy z rodziną na sobotnią wyżerkę xD
Miodzio żeberka, a jeszcze w piwie, to już poezja :D
Odpowiedzi: 2 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń