Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w sosie kawowym

Żeberka w sosie kawowym

Autor: amidalla

Przepisów i artykułów: 209 Ocena: 2915

Dodano: 15.08.2011

Odsłon: 2487

Podchodziłam do tego przepisu sceptycznie.Niepotrzebnie:)

Składniki

  • 5 łyżek kukurydzy
  • 1 kg żeberek wieprzowych
  • 2 szklanki mocnej kawy
  • 2 szklanki ketchupu
  • pół szklanki cukru
  • 3 łyżki octu winnego
  • 3 łyżki sosu sojowego (w oryginale był to sosu worcestershire, ale z uwagi na to, że trudno go dostać w małym mieście, zastąpił
  • łyżka starej cebuli, sól, pieprz
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte i osuszone żeberka podzielić na porcje. Składniki sosu dokładnie wymieszać. W żaroodpornym naczyniu ułożyć żeberka, zalać sosem, piec do miękkości w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. W czasie pieczenia kilkakrotnie przewracać.

  2. Ot i cała filozofia:) Jest naprawdę pycha!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 16 maja 2012 bardzo ciekawe połączenie,zabieram do zrobienia .Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

iwona563882 17 sierpnia 2011 poleca są świetne!!!dodam tak od siebie że kawa musi być rozpuszczalna bo ze mielona nie bardzo pasuje:)a z kukurydzą jeszcze nie robiłam chyba już czas:)pozdrawiam i polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 16 sierpnia 2011 Koniecznie do wypróbowania. Intrygują mnie dania, których smaku nie potrafię sobie wyobrazić :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń