Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka w sosie musztardowo-ketchupowym.

Żeberka w sosie musztardowo-ketchupowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 650 Ocena: 12083

Dodano:

Odsłon: 1594

Pyszne i aromatyczne,mięso kruche rozpływa się w ustach:)

Składniki

  • Żeberka wieprzowe 1 kg
  • cebula 2 szt
  • kminek mielony 1 łyżka
  • Papryka czerwona w proszku 2 łyżeczki
  • kurkuma 1 łyżka
  • musztarda ostra 2 łyżki
  • ketchup 2-3 łyżki
  • sól i pieprz
  • smalec łyżka
  • mąka 2 łyżki
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Umyte żeberka obtoczyć w mące i usmażyć.Zalać wodą tyle by woda przykryła mięso.
    Dodać przyprawy bez musztardy i ketchupu.Gotować do miękkości mięsa w razie potrzeby uzupełniać wodę.

    Osobno podsmażyć cebulę na złoty kolor ,pod koniec podsypać 1 łyżką mąki i zasmażyć.

    Cebulę dodać do żeberek,jeśli sos jest za gęsty regulujemy gęstość wodą.
    Dodać musztardę i ketchup,sól i pieprz do smaku.
    Pogotować 1o min.

    Podawać z ziemniakami lub kaszą.


    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń