Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka wieprzowe duszone w kapuście z kminkiem - Robert Sowa

Żeberka wieprzowe duszone w kapuście z kminkiem - Robert Sowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 592 Ocena: 5013

Dodano:

Odsłon: 4

Wypróbowany przepis na "Żeberka wieprzowe duszone w kapuście z kminkiem - Robert Sowa"

Składniki

  • 80 dag peklowanych żeberek wieprzowych
  • 20 dag wędzonego boczku wieprzowego
  • 50 dag kiszonej kapusty
  • 10 dag cebuli pokrojonej w kostkę
  • 2 ząbki czosnku
  • 20 dag włoszczyzny
  • 200 ml bulionu
  • 30 ml oleju do smażenia
  • kminek
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • czarny pieprz
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. :

  2. Kapustę kiszoną płuczemy, siekamy i wkładamy do bulionu wraz z żeberkami i przyprawami i dusimy. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek, cebulę, czosnek, obraną i pokrojoną włoszczyznę i dodajemy do kapusty. Całość dusimy, aż wszystkie będą miękkie. Doprawiamy do smaku i podajemy z ziemniakami puree lub ciemnym wiejskim chlebem.

  3. Przepis mistrzów kuchni Roberta Sowy i Krzysztofa Baranowskiego.

  4. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!". Najlepsze przepisy nagradzamy!

  5. Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

    Źródło: INTERIA.PL

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń