Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka z czekoladowym winie

Żeberka z czekoladowym winie

Autor:

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3416

Dodano:

Odsłon: 764

Zaskakujące zestawienie smaków idealnie współgrające ze sobą. Delikatne i pełne aromatów żeberka dla odważnych.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Żeberka kroimy na mniejsze kawałki, do garnka dajemy liść laurowy, angielskie ziele, pieprz w całości, sól, oraz czosnek i włoszczyznę, gotujemy na małym ogniu przez godzinę. Po tym czasie mięso wyjmujemy, a wywar przecedzamy doprawiamy i mamy pyszny bulion który najlepiej smakuje z ryżem.

  2. Na patelnię dajemy odrobinę masła i rumienimy nasze obgotowane żeberka na złoty kolor, posypujemy je ostrą i słodką papryką, a po chwili dodajemy wino (uwaga bo będzie strzelać), czosnek, goździki i dusimy, gdy wino nam się częściowo zredukuje dodajemy miód, przecier, oraz kakao, dokładnie mieszamy i dalej dusimy, co jakiś czas przewracamy nasze żeberka, by sos obtoczył je z wszystkich stron. Gdy sos zrobi się już gęstawy a żeberka są miękkie możemy je podawać, najlepiej z ryżem i mamy sukces murowany 

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

biurwa 02 lutego 2013 Takie połączenie smaków, używane jest bardzo często w kuchni meksykańskiej i nie tylko, wiec naprawdę proponuję spróbować. I może będziesz pozytywnie zaskoczona :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alutka50 01 lutego 2013 to chyba dla pijanych ,którzy juz nic nie czują fe Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń