Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z dżemem"
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 675
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 651
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Naczynie żaroodporne nasmaruj olejem. Ułóż w nim umyte żeberka. Wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
W tym czasie wymieszaj łyżkę dżemu pomarańczowego z ketchupem (najlepiej ostrym). Dodaj posiekaną natkę pietruszki, startą skórkę z pomarańczy i dolej sok. Całe pomarańcze przelej wrzątkiem i razem ze skórką pokrój na mniejsze cząstki.
Nasmaruj podpieczone żeberka przygotowaną mieszanką. Ułóż między nimi pomidorki koktajlowe, obrany z łupin czosnek oraz pokrojone owoce.
Ponownie włóż mięso do piekarnika na około 20 minut. Podawaj na sałacie.Źródło: Super TV