Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka z fasolą z piekarnika"
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 525
To pyszny sos, który można przygotować o każdej porze roku, idealny jako doda...
Odsłon: 207
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 525
Składniki
Żeberka opłukać, osuszyć, pokroić na porcje. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem i odstawić do lodówki na trzy godziny (lub na noc).
Rozgrzać olej. Żeberka obsmażyć na rumiano ze wszystkich stron, następnie przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Fasolę osączyć z zalewy, rozsypać po wierzchu żeberek.
Cebule bardzo drobno pokroić, wymieszać z sokiem pomidorowym. Sos doprawić do smaku ziołami, ostrą papryką, solą, pieprzem i szczyptą cukru. Polać sosem żeberka z fasolą.
Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200oC. Piec ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec pieczenia naczynie odkryć i piec jeszcze 10-15 minut.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium