Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka z kapustą

Przepis dnia 2010-12-04
Żeberka z kapustą

Autor:

Przepisów i artykułów: 231 Ocena: 7129

Dodano:

Odsłon: 20004

...i zima nam nie straszna

Składniki

  • 1 kg żeberek
  • 1 duża cebula
  • 1 łyżki suszonych sproszkowanych opieniek
  • 1/2 kg kapusty kiszonej
  • 1/2 kg kapusty słodkiej poszatkowanej
  • sól, pieprz, majeranek,kminek, ziele ang., liść laurowy
  • 2 średnie utarte ( na grubo) marchewki
  • olej smazenia
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Żeberka poporcjować, oprószyć solą , pieprzem, proszkiem opieńkowym i usmażyć na oleju na złoty kolor z obu stron pod koniec dodając cebulę (kostka), podlać wodą i dusić ok. 1/2 godz.

  2. Dodać resztę składników- doprawić wg uznania. Dusić pod przykryciem ok.1 godz, co jakiś czas mieszając i ewentualnie podlewając odrobiną wody.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 03 stycznia 2011 proszek z opieniek to raczej towar własnoręcznej produkcji - jesienią należy iść do lasu , zebrac opieńki, wysuszyć i sproszkować. W sklepie jest raczej nieosiągalny ale możesz zmielić suszone prawdziwki , pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

alutka50 01 stycznia 2011 Gdzie kupię proszek z opieniek, nie spotkałam jeszcze.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

herko 07 grudnia 2010 wioleta333 fajnego masz męża ! w/g mnie super przepis, wprowadzam w życie jak tylko żona kupi żeberka.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

anetta73 28 listopada 2010 zeberka i kapusta kiszona,polaczenie doskonale ;] pycha

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

trele-morele 28 listopada 2010 Śliczne zdjęcie !! I super przepis, faktycznie zima wtedy niestraszna :) Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń