Do góry

Dania główne Przepis na:

Żeberka z musztardą francuską

Żeberka z musztardą francuską

Autor:

Przepisów i artykułów: 220 Ocena: 6808

Dodano:

Odsłon: 9592

Wspaniałe, niesamowicie aromatyczne danie.

Składniki

  • Żeberka wieprzowe, ok.80 dkg.
  • szklanka bulionu warzywnego
  • cebula
  • Papryka czerwona
  • 2 łodygi selera naciowego
  • olej do smażenia
  • MARYNATA 2 ząbki czosnku
  • 5 łyżek musztardy francuskiej
  • 1/2 posiekanej gałązki rozmarynu
  • po 3 łyżki sosu sojowego,octu winnego, miodu, wódkii oleju sojowego
  • łyżka mąki ziemniaczanej
  • sól i pieprz
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić marynatę z sosu sojowego,musztardy, octu winnego, miodu,oleju sojowego i wódki. Dodać zmiażdżony czosnek, mąkę ziemniaczaną i do smaku sól i pieprz. Pokrojone żeberka włożyć do marynaty na ok.2 godziny w chłodne miejsce. Od czasu do czasu żeberka obrócić.

  2. Podczas, gdy żeberka leżakują w marynacie posiekać cebulę, pokroić w paseczki paprykę i seler naciowy.

  3. Na rozgrzany olej położyć żeberka i smażyć do zbrązowienia, następnie wlać bulion warzywny, dodać pokrojone warzywa i resztę marynaty. i dusić na wolnym ogniu pod przykryciem do miękkości.

  4. Żeberka są bardzo smaczne i aromatyczne. Moszna podać z młodymi ziemniaczkami i pomidorami z cebulką lub wg własnego smaku. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

dev11f 04 sierpnia 2011 Coś mi się komentarz nie dodał, w każdym razie wyglądają smakowicie :)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

cytrynkaaa 22 lipca 2011 mmmmmmm rozpływam się na samą myśl o takich pysznościach... super przepis marynata po prostu genialna

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 15 maja 2011 Elżbieta dziękuję za opinię i gorąco polecam.Pozdrawiam.

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń