Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Żeberka z pieczarkami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 214
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 216
Składniki
Żeberka umyj, osusz papierowym ręcznikiem i poporcjuj. Następnie natrzyj przyprawami i oprósz solą.
Tłuszcz mocno rozgrzej na patelni. Włóż mięso i przesmaż dokładnie z każdej strony.
Podlej szklanką gorącej wody i duś na małym ogniu około 15 min.
Pieczarki umyj, pokrój w plastry i dołóż do żeberek.
Dodaj koncentrat pomidorowy, rodzynki oraz mąkę pszenną rozprowadzoną w małej ilości wody. Wszystko dokładnie wymieszaj.
Duś jeszcze ok. 10 minut. Dopraw.
Podawaj z ziemniakami i surówkami.Źródło: Telemax