Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 87
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 195
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 205
Składniki
Czosnek siekamy i ucieramy z solą.
Cebulę obieramy i kroimy w półplasterki.
Żeberka nacieramy solą z czosnkiem, pieprzem i obtaczamy w mące.
Następnie obsmażamy na tłuszczu.
Gdy będą ze wszystkich stron zrumienione, przekładamy je na inny talerz, a na tłuszczu smażymy cebulę.
Gdy się zeszkli, dodajemy cebulę i inne przyprawy, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem przez 30 minut.
Pomidory po sparzeniu obieramy ze skórki i dzielimy na ćwiartki.
Dokładamy pod koniec duszenia do żeberek.
Doprawiamy sola i pieprzem.
Dusimy jeszcze 10 minut.
Smacznego:)