Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Żeberka z rozmarynem"
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6461
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 138
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 810
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne faszerowane roladki ze schabu, po...
Odsłon: 6461
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 138
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 810
Składniki
Wlej do miski dwie łyżki oleju, wsyp słodką paprykę, zioła prowansalskie, sól i pieprz. Żeberka umyj, podziel na kawałki, natrzyj marynatą, odstaw do lodówki na kilka godzin. Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju, zdejmij z ognia, odsącz na ręczniku papierowym.
Do rękawa do pieczenia włóż żeberka, wlej marynatę, dodaj cebulę, ziele angielskie, liść laurowy, czosnek, rozmaryn, wlej odrobinę wody, zamknij rękaw.
Żeberka piecz w piekarniku rozgrzanym do 170°C przez dwie godziny. Bułki przekrój na pół, włóż do piekarnika na 10 minut przed wyjęciem żeberek. Grahamki układaj na talerzach, na nich kawałki żeberek. Całość polej sosem, dekoruj sałatą i rozmarynem.
CZAS: około 2 godzinŹródło: Dobry Tydzień