Do góry

Desery Przepis na:

Zebra

Zebra

Autor: michaas100

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 1

Dodano: 27.02.2010

Odsłon: 681

Przepyszne i apetyczne ciasto w paski :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzeć z cukrem (zrobić kogiel mogiel), potem dodawać na przemian mąkę (wymieszaną z proszkiem do pieczenia), oranżadę i oliwę - około 3-4 zmiany.

  2. Po wymieszaniu podzielić masę na dwie równe części - do jednej części dodać 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Masy wlewać na przemian (po około 3 łyżki) do tortownicy wysmarowanej uprzednio masłem i posypanej bułką tartą.

  3. Piec około 1,5 godziny w temperaturze 150 stopni C

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 27 lutego 2010 z tym czasem pieczenia to lekka przesada, ja ilekoroć pieke zebrę pieke ok 1 godz w 200st przynajmniej nie wyschnie:)

w 150 st mozemy piec bezy albo kokosanki by wyschły, ciasto ma byc wilgotne a nie suche...:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń