Do góry

Desery Przepis na:

ZEBRA

ZEBRA

Autor:

Przepisów i artykułów: 86 Ocena: 1541

Dodano:

Odsłon: 14657

Pyszniutkie

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cukier utrzeć z żółtkami, następnie dodawać mąkę, śmietanę, olej proszek do pieczenie, białka, mieszając dokładnie dać ocet mieszając.

  2. Rozdzielić na 2 części, do jednej dać kakaa, a do drugiej mąkę.

  3. Lać na blachę wysmarowaną tłuszczem, najpierw łyżkę wzdłuż jasnego potem łyżkę ciemnego i tak na przemian.

  4. Piec 45 minut w 170 stopniach w termoobiegu. Sprawdzić zapałką.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bella145 16 grudnia 2010 ja nigdy do zebry nie dodawałam śmietany, raczej wodę mineralną i to gazowaną, ale ten przepis też sprawdzę. Właśnie jaka mała śmietana?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń