Do góry

Desery Przepis na:

zebra jogurtowa z czereśniami - bez miksera

zebra jogurtowa z czereśniami - bez miksera

Autor:

Przepisów i artykułów: 77 Ocena: 2122

Dodano:

Odsłon: 4829

Ciasto zebra jogurtowa z czereśniami

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

    W jednej misce łączymy składniki: przesianą mąkę, sodę, proszek do pieczenia, oraz szczyptę soli. W osobnej miseczce łączymy jajka z cukrem następnie dodajemy, jogurt oraz olej i mieszamy do połączenia składników.

    Suche składniki łączymy z mokrymi mieszamy wszystko łyżką nie używamy miksera.

    Połowę ciasta wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia do drugiej połowy dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na białą część ciasta. Lekkim ruchem łyżki lub szpatułki mieszamy.

    Na wierzch układamy wypestkowane czereśnie. Ciasto pieczemy 35 minut w temperaturze 180 stopni.

    Lukier:

    Do miseczki wsypałam cukier dodałam 2 łyżeczki wody wymieszałam. Połowę lukru wylałam na ciasta. Do pozostałej cześć lukru dodałam kakao łyżeczkę wody wymieszałam i wylałam na ciasta.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

rosynka 23 czerwca Mniam - mniam, Pycha! Zabieram przepis i dziekuje!!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń