Do góry

Dania główne Przepis na:

Zielona fasolka szparagowa w śmietanie

Zielona fasolka szparagowa w śmietanie

Autor:

Przepisów i artykułów: 1875 Ocena: 43075

Dodano:

Odsłon: 2587

:)

Składniki

  • 400 g fasolki szparagowej zielonej
  • 250 g pieczarek
  • 2 średnie cebule
  • 350 ml śmietany 18%
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 4 łyżki masła
  • suszone oregano
  • sól ,pieprz
  • 1 czerwona papryka
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Fasolkę obgotować ,pokroić na kilkucentymetrowe kawałki. Na maśle przesmażyć pokrojone w plasterki pieczarki i poszatkowaną cebulę. Gdy się zrumienią dodać pokrojoną w paski paprykę. Następnie dołożyć fasolkę i zalać śmietanami. Doprawić do smaku oregano ,solą oraz pieprzem. Podawać z kluskami śląskimi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

cyganka 15 stycznia 2014 Oj panoczku, klusecki to cudownie tu wyglądają, ale ta fasolka to mizerniutka, może do lata trzeba poczekać ?? ale plusik i tak postawię dla zachęcenia, a może wróżby jakiej potrzebuje ?? Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BEATA1978 15 stycznia 2014 Ciekawy sposób podania fasolki. W składnikach brak papryki, choć jest w opisie dania... i nie wiem ile dać :-) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

nikola2005 15 stycznia 2014 Uwielbiamy fasolkę szparagową, to musi być dobre!!

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń