Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Zielona frittata z brokułami i groszkiem"
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 94
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 179
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1448
Kotlety jajeczno-pieczarkowe powstały w chwili, gdy miałam w kuchni pieczarki...
Odsłon: 94
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 14
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 179
Szukasz orzeźwiającej, a zarazem lekkiej przekąski? Nasze roladki z ogórka to...
Odsłon: 1448
Składniki
ok. 30 minut • Porcja 110 kcal • Koszt porcji ok. 1,80 zł • Przepis dla 4 osób
Ziemniaki ugotuj na półmiękko. Gdy przestygną, pokrój je w grubą kostkę. W oddzielnych naczyniach ugotuj brokuły i zielony groszek (w wodzie z dodatkiem soli i cukru) tak, aby pozostały jędrne. Nie przykrywaj garnków – warzywa zachowają wówczas swój piękny, zielony kolor.
Jajka roztrzep, przypraw do smaku solą i pieprzem.
Na dużej patelni rozpuść masło, wyłóż ziemniaki z brokułami i groszkiem. Zalej roztrzepanymi jajkami. Smaż, aż jajka zetną się, tylko wierzch pozostanie lekko płynny. W trakcie smażenia podważ kilka razy łopatką, żeby jajka spłynęły na dół. Na kilka minut wstaw patel nię do nagrzanego piekarnika pod grill, żeby wierzch się zrumienił. Możesz posypać tartym serem.Źródło: Kobieta i życie