Do góry

Dodatki Przepis na:

Zielona pasta kanapkowa

Zielona pasta kanapkowa

Autor: Futka

Przepisów i artykułów: 858 Ocena: 20334

Dodano: 15.09.2014

Odsłon: 33514

Propozycja na smaczną i prostą w przygotowaniu pastę kanapkową na bazie awokado z dodatkiem papryczek sweet.

Składniki

  • 1 awokado
  • 5 papryczek sweet (różnokolorowych)
  • 1 ząbek czosnku
  • mały pęczek natki pietruszki
  • pieprz czarny
  • cukier brzozowy
  • sok z cytryny
  • sól
1-2 os. 15 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Papryczki pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w drobną kosteczkę.

    Natkę pietruszki siekamy.

  2. Awokado obieramy, kroimy w kostkę i przekładamy do naczynia wraz z 1 ząbkiem czosnku. Wszystko skrapiamy sokiem z cytryny i miksujemy za pomocą blendera na jednolitą i gładką masę.

  3. Do powstałej masy dodajemy pokrojone drobno papryczki sweet, natkę pietruszki i dokładnie mieszamy.

    Na sam koniec całość doprawiamy solą, cukrem brzozowym i świeżo zmielonym pieprzem.

    Życzę smacznego! :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (11)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń