Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla miłośników kuchni tajskiej - zielone curry jest najostrzejsze wśród past curry, więc jeżeli nie jesteście pewni jaką moc zniesiecie, dodawajcie ją stopniowo i próbujcie :)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 195
Składniki
Na woku lub w garnku rozgrzewamy olej kokosowy, na niego wrzucamy pokrojone w kostkę tofu. Smażymy, aż uzyskamy z każdej strony złotą skórkę. Następnie dodajemy pokrojoną w pióra szalotkę, posiekany czosnek i liście kaffiru, chwilę smażymy. Paprykę i cukinię kroimy w kostkę, pieczarki na pół i dodajemy razem z zielonym groszkiem i fasolką do garnka. Całość chwilę smażymy, dodajemy cukier i zalewamy wodą, gotujemy 3-5 minut na średnim ogniu.
Na koniec dodajemy mleko kokosowe, pastę curry i pokrojone w 2-3 cm paski szparagi (po odłamaniu twardych końcówek) Curry gotujemy do momentu, aż całość zgęstnieje i dodajemy sok z limonki.
Podajemy z ryżem :) Smacznego!